Danish
Avatar

BibSpire (udvikles af Rasmus Erik / Solsort ApS)
@BibSpire

Anbefalinger på bibliotekernes hjemmesider, og anden digital innovation til de danske biblioteker.

BibSpire has 0 patrons.

Description

Siden 2014 har jeg for egen regning lavet digital udvikling og innovation i den danske bibliotekssektor, – se bibspire.dk.

I 2019 valgte jeg at lægge mit primære arbejdsfokus på dette, hvilket blandt andet har resulteret i anbefalinger på bibliotekernes hjemmesider. Anbefalingerne har medført at der er blevet viste mere end 100.000 ekstra bøger etc. på bibliotekernes hjemmesider, – en stigning på 15%-20% for de 22 biblioteker der bruger anbefalingerne.

Andre BibSpire innovationsprojekter har vundet DBCs pris i 2016 for bedste kulturapp (for biblioteks-inspirationsapp prototype), samt 1.pris Hack4DK i 2019 (for kulturdata.dk)

Mine øvrige proof-of-concepts og eksperimenter indenfor bibliotekssektoren inkluderer:

  • Data science udforskning af den danske litteratur, med gode resultater
  • Visualisering af bogforsider i Virtual Reality (eksperiment)
  • Opensource mobilapp med søg, bestil, lånerstatus, etc. (proof-of-koncept, kører ikke længere da bibliotekerne valgte at finansiere en proprietær løsning)
  • søgemaskinevenlige-venlige biblioteksdata – eksempelvis har googles robotter etc. besøgt bibdata.dk millioner af gange
  • Proof-of-concept på forbedret søgning i bibliotekerne, i.e. search.bibspire.dk.
  • ... og meget andet.

Jeg ønsker at alle skal have glæde af de ting som jeg skaber, så derfor stiller jeg det tilgængeligt for bibliotekerne efter pay-what-you-want princippet. Ultimo 2019 har bibliotekerne samlet set betalt 10.000 kr til projektet, og betaler fremadrettet 2.500 kr / måned i abonnement. Stor TAK til Randers og Aalborg for at tegne abonnement, hvilket sikre den videre drift. Desværre dækker dette på ingen måde udviklingsomkostningerne, og i 2020 må jeg skrue ned for udviklingen, da jeg ikke længere har råd til fokusere på BibSpire.

De fleste af de ting som jeg har lavet er opensource. Anbefalingerne er endnu ikke opensource, – planen er at opensource'e dem senere i løbet af 2020.

Se bibspire.dk for flere detaljer, links til kildekode, etc.

Støt projektet, fortæl andre om det, og/eller få dit bibliotek til at tegne abonnement på anbefalingerne. (Udover at støtte projektet, så giver abonnement også driftsgaranti, tilpasningsmuligheder for biblioteket, etc).

History

BibSpire joined 4 years ago.

Income Per Week (in Danish Krone)

Number of Patrons Per Week